Vragen? Bel gratis naar  

085 06 06 730

Energy balls met cacao en gojibes (vegan)

Energy balls zijn een gezonde en enorm veelzijdige snack. De basis van het deeg wordt gemaakt van gepureerde dadels. Met de rest van de ingrediënten kun je vrijwel volledig variëren! In ons recept combineren we de heerlijke smaak van kokos en dadel met cacao en gojibessen.

Vooral voor veganisten en sporters zijn energy balls een fijne keuze omdat ze je met veel energie voorzien. Een perfecte snack voor na het sporten of als je even een powerboost nodig hebt dus! Dit komt door de natuurlijke suikers in de dadels. Verder zijn ze rijk aan micronutriënten zoals vitamine A, B1, 2 en 6, K, kalium, koper, zink en magnesium. Maar we doen er ook nog een schepje gezondheid bovenop dankzij de gojibessen. Deze superbes zit vol met ijzer, vitamine C, vitamine B en beta-caroteen. Daarnaast houden deze bessen je botten en tanden sterk en zorgen ze voor een goede werking van je zenuw- en spierstelsel. De maximale aanbevolen hoeveelheid die je dagelijks mag eten schommelt tussen de 15 en 45 gram.

Dit heb je nodig (voor ongeveer 10-12 balletjes):

Zo maak je het:

  • Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine of blender. Als je deze niet hebt kun je ook alle ingrediënten in een grote kom doen en met een staafmixer te werk gaan. Dit duurt ietsjes langer, maar is net zo effectief! Als het deeg wat te droog is om te staafmixen, voeg een klein beetje plantaardige melk toe.
  • Vet je handen in met een beetje kokosolie.
  • Rol het deeg in kleine balletjes. Eventueel kun je de balletjes nog in wat extra cacopoeder rollen.

Het beste kun je de energy balls bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *