Vragen? Bel gratis naar  

085 06 06 730

Dadel bonbons met kokos, pindakaas en chocola

Dadel bonbons met kokos zijn de perfecte snack wanneer je zin hebt in iets zoets, maar het niet té ongezond of vol met onnatuurlijke voedingsstoffen mag zitten. Alsnog raden we natuurlijk niet aan om deze bonbons achter elkaar op te eten, daarvoor zitten er te veel suikers in (en het zou jammer zijn van die andere dagen waarin je trek in snoep de kop opsteekt!). Maar ze zijn goed geschikt voor wanneer je even wat extra energie nodig hebt.

Dadels zijn afkomstig van palmbomen en zijn erg rijk aan mangaan, koper, ijzer, magnesium en zwavel. Daarnaast zitten ze bomvol vitamines en vezels! Dadels zijn onder andere goed om bloedarmoede tegen te gaan, ondersteunen je lever en spijsvertering, en zorgen ervoor dat je hart gezond blijft! Ook de pinda’s in pindakaas beschermen je lichaam tegen hart- en vaatziekten door je LDL-cholesterol te verlagen. Verder vullen ze ook goed.

Zo zijn deze snoepjes misschien niet minder zoet (of vet) dan ander snoepgoed, maar helpen ze je lichaam in ieder geval op andere manieren.

Dit heb je nodig (voor 10 à 12 dadel bonbons met kokos):

  • 3 el pindakaas (bijvoorbeeld zelfgemaakt met dit recept)
  • 50 gram kokosmeel
  • 3 el arachideolie
  • 50 gram pure chocolade
  • 1 el plantaardige melk (wij gebruikten havermelk)
  • ongeveer 10-12 medjoul dadels
  • 1 tl kokosrasp (ter garnering)

Zo maak je de bonbons:

  • Meng de pindakaas, kokosmeel, olie en de plantaardige melk samen totdat er een kruimig deeg ontstaat.
  • Hak ongeveer een kwart van de chocolade fijn en meng dit in je deeg.
  • Ontpit je dadels (waar nodig) en snijd ze aan de lange kant open. Rol kleine balletjes van je deeg zodat ze in de openingen van de dadels passen.
  • Smelt de overige chocolade au bain marie. Leg de dadels met vulling op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel de bonbons met de gesmolten chocolade. Hierna kun je er ook nog wat kokosrasp overheen strooien om ze helemaal af te maken.
  • Zet de bonbons in de koelkast zodat het deeg en de chocola hard worden.
  • Serveer de bonbons bijvoorbeeld bij een high tea, koffie, of neem ze mee voor een lekker zelfgemaakt tussendoortje onderweg!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *