Vragen? Bel gratis naar  

085 06 06 730

Zelf Pindakaas maken: zo doe je het!

Pindakaas maken is iets waar we allemaal wel eens over nagedacht hebben om vervolgens toch maar weer voor die pot uit de supermarkt te gaan. Wij vroegen onszelf af: waarom eigenlijk? Het zal je niet verrassen, maar je eigen pindaspread maken heeft echt heel veel voordelen. Zo geef je gemiddeld minder geld uit wanneer je zelf noten koopt en ze tot pindakaas omtovert. Zelfs als je biologische noten van hoge kwaliteit koopt! Daarnaast kun je zelfgemaakte pindaspread helemaal naar jouw wensen upgraden: bijvoorbeeld net als wij met Sambal Oelek en stukjes pinda erin. Heerlijk op warme toast of bij Oosterse gerechten zoals nasi of saté!

Homemade pindakaas heeft nog een heel groot voordeel: er zit geen palmolie in. Palmolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de oliepalm. Dit intensieve teelt- en oogstproces is enorm slecht voor het milieu en veroorzaakt veel dierenleed. Palmolie zit veel in producten om ze zo heerlijk smeuïg te houden, zoals chocopasta, ijs, en ja – ook pindakaas. Maar ook in producten zoals deodorant, wasmiddel en hand- en lichaamscrème. Je kunt het dus op dit moment nog heel moeilijk vermijden. Gelukkig kan dit bij zelfgemaakte pindakaas dus wel!

Dit heb je nodig voor een pot pindakaas:

  • 350 gram geroosterde pinda’s
  • 1-2 snufjes zeezout
  • 1 eetlepel arachide- of olijfolie (voor een smeuïgere variant)
  • Optioneel: 1 theelepel Sambal Oelek voor een pittige versie en 2 eetlepels grof gehakte pinda’s voor een versie met stukjes

Zo maak je hem:

  • Voeg de ingrediënten naar jouw keuze toe aan een blender. Hoe meer olie je toevoegt, des te smeuïger wordt de pindakaas. Geniet ervan!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *