Vragen? Bel gratis naar  

085 06 06 730

Crunchy amandelchips

Crunchy amandelchips met een heerlijk krokante bite. Dit recept is erg geschikt voor mensen met een gluten allergie of koolhydraatarm dieet, doordat de bloem in het oorspronkelijke recept vervangen is door amandelmeel. Hierdoor zullen sporters die spiermassa op willen bouwen deze snack ook kunnen waarderen!

Amandelen zijn echt de koningen onder de noten als het gaat om eiwitten. In een handje amandelen (25 gram) zitten maar liefst 5,4 gram eiwitten! Ook zitten er veel onverzadigde vetten in, en zit de noot vol met vitamine E, calcium, ijzer, fosfor, kalium, magnesium, zink, koper, mangaan, selenium en chroom. Dit heeft je lichaam nodig om je cholesterol en je bloeddruk te regelen.

Deze koekjes zullen je dus veel energie geven en je lichaam verzorgen met alle nodige nutriënten, maar tegelijkertijd goed vullen zodat je hongergevoel afneemt. Een perfecte snack voor tussendoor dus!

Dit heb je nodig:

Zo maak je de crunchy amandelchips:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng in een grote kom de bloem, suiker en de geschaafde amandelen.
  • Voeg vervolgens de zachte boter toe aan het mengsel tot er een gladde massa ontstaat, er mogen geen klontjes boter overblijven.
  • Klop in een aparte kom de eiwitten stijf. Roer de opgeklopte eiwitten door het amandelmengsel. Doe dit voorzichtig met grote lepels zodat je eiwitmengsel luchtig en schuimig blijft.
  • Leg bakpapier op je bakplaat, verdeel het mengsel met lepels en klop de klontjes met een in melk gedompelde vork tot een frietvorm om te voorkomen dat het mengsel aan de vork blijft plakken.
  • Bak tot ze goudbruin zijn. Als je wilt, kun je de krokante amandelchips uit de oven, terwijl de chips nog heet zijn, buigen in een halve cirkelvorm zodat ze de vorm van chips aannemen terwijl ze afkoelen. Geniet ervan!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *