Vragen? Bel gratis naar  

085 06 06 730

Amandelmuffins

Amandelmuffins met appel en cacao passen goed in een koolhydraatarm en glutenvrij dieet. Deze snack wordt namelijk niet gemaakt met tarwebloem. Hij bevat amandelmeel, eieren, appels en cacao als hoofdbestanddelen. Hierdoor zitten er veel eiwitten en weinig koolhydraten in deze gebakjes en kunnen ze dus goed gegeten worden door sporters en mensen die hun koolhydraat-intake willen verlagen. Ook is de suiker in dit recept vervangen door een natuurlijke zoetstof, erythritol. Erythritol, ook wel E968 genoemd, is een natuurlijke zoetstof die gewonnen wordt uit onder andere fruit, paddenstoelen, kaas of gefermenteerde producten. De smaak is vrijwel identiek aan suiker! Het is dus een populair product om gezond mee te bakken.

Daarnaast zitten amandelen vol met onverzadigde vetten, magnesium, vitamine E en vezels. Amandelen bestaan maar liefst uit 90% onverzadigde vetten! Deze supernoot beschermt met zijn voedingsstoffen je cellen, bloedvaten, organen en weefsel. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid amandelen ligt tussen de 20 en 30 gram voor een gezond dieet.

Amandelmuffins met appel zijn een lekker alternatief voor de standaard muffin-mix die we allemaal goed kennen. Heerlijk bij de koffie of thee, tijdens een (kinder)feestje, of gewoon om mee te nemen voor onderweg!

Zo maak je het:

  • Muffinvorm
  • 4 eieren
  • 150g amandelmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • ½ zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels zoetstof (bijvoorbeeld erythritol)
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels melk
  • 1 geraspte appel

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheid het eiwit van het eigeel.
  • Klop in een middelgrote kom eidooiers, cacaopoeder, amandelmeel, bakpoeder, zoetstof, kaneel, melk (of melkalternatief) en geraspte appel. Meng alles goed door elkaar.
  • Klop in een aparte kom de eiwitten op tot ze schuimig zijn.
  • Roer de opgeklopte eiwitten door het amandelmengsel. Doe dit voorzichtig met grote lepels zodat je eiwitmengsel luchtig en schuimig blijft.
  • Giet het mengsel in de muffinvorm.
  • Bak gedurende 30 minuten, of tot de je er met een tandenstoker in kunt prikken en er geen deeg aan blijft hangen. Geniet ervan!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *