Vragen? Bel gratis naar  

085 06 06 730

Vegan pesto met walnoten recept

Vegan pesto – ik hoor je denken, kan dat wel? Is dat wel lekker? En ja, in het oorspronkelijke recept zitten niet alleen verse basilicumblaadjes, pijnboompitten en knoflook. Pecorino (een pittige kaas van schapenmelk) of Parmesan verlenen de pesto zijn karakteristieke smaak. Toch ben ik ervan overtuigd dat je de vegan variant met walnoten minstens net zo lekker gaat vinden!

Oorspronkelijk komt Pesto alla Genovese uit de Italiaanse streek Ligurië. Daar gebruiken mensen het al van generatie tot generatie als smaakmaker voor verschillende pastagerechten en op brood. ‘Pesto’ betekent ‘gestampt’ in het Italiaans, en zo maak je het ook klaar. In een vijzel worden de ingrediënten fijngemalen tot een smeuïge pasta.

Waan jezelf in Italië en haal het mediterraanse zonnetje in huis door deze pesto eenvoudig zelf te maken. Door het toevoegen van walnoten en edelgistvlokken krijgt de vegan pesto een extra hartige, kaas-achtige smaak. Heerlijk voor een zomerse pastasalade, of als spread voor stokbrood bij de barbecue!

Dit heb je nodig voor 3-4 porties:

  • 250g basilicumblaadjes (ongeveer een plantje)
  • 80 ml olijfolie (extra virgine)
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 el walnoten
  • 3 tl edelgistvlokken
  • 1 el vers citroensap
  • 1 tl zwarte peper, fijngemalen

Zo maak je het:

  • Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en mix tot een smeuïge pasta. Voor een iets grovere structuur kun je het korter mixen of traditioneel in een vijzel fijnmalen.
  • Serveer de vegan pesto bijvoorbeeld als dip voor rauwkost, of op vers stokbrood. Eet smakelijk!

Voedingswaarden vegan pesto (3-4 porties)

Vetten136g
Calorieën1405kcal
Eiwitten24g
Koolhydraten13g
Vezels17g
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *