Vragen? Bel gratis naar  

085 06 06 730

Shortbread met pindakaas en pure chocolade (No-bake & vegan)

Dit shortbread recept is een iets gezondere versie dan wat je van het klassieke millionnaire shortbread gewend bent. Daarnaast is het ook nog eens 100% glutenvrij, vegan en zitten er geen geraffineerde suikers in. Zo eten we graag desserts! ????

Dit heb je nodig:

 • 1 1/2 cup (of 200 gram) amandelmeel
 • 7 el kokosolie (gesmolten)
 • 5 el agavesiroop
 • 1/2 cup (of 120ml) pindakaas
 • 1 tl vanille-aroma
 • 100 gram pure chocolade
 • Bakblik
 • Bakpapier

Zo maak je het shortbread:

 1. Vet een bakblik in met een beetje olie, of bekleed het met bakpapier. Zet aan de kant.
 2. Meng het amandelmeel met 3 eetlepels gesmolten kokosolie en 2 eetlepels agavesiroop in een grote kom. Vermeng het met een spatel tot er een kruimig deeg ontstaat. Ga daarna verder met je handen. Kneed het deeg totdat er een samenhangende bal ontstaat.
 3. Plaats je deegbal in het midden van je bakblik, en verdeel het deeg met je handen gelijkmatig over de bodem. Je kunt ook een lepel gebruiken om de bovenlaag glad te drukken. Zet het geheel voor 10 minuten in de vriezer.
 4. Voeg 3 eetlepels agavesiroop, 3 eetlepels kokosolie, de pindakaas en het vanille aroma in een kleine kom. Vermeng het geheel totdat er gelijkmatig vloeibaar karamel ontstaat.
 5. Haal het bakblik uit de vriezer en giet de karamel op het deeg. Zet vervolgens nog 10-12 minuten in de vriezer.
 6. Smelt in de tussentijd de pure chocolade en een eetlepel kokosolie in een sauspan op middelhoog vuur. Je kunt de twee ingredi├źnten ook in de magnetron smelten. Verwarm ze hiervoor in een kleine kom telkens 30 secondes totdat de massa volledig gesmolten is.
 7. Haal je bakplaat met het shortbread uit de vriezer en verdeel de warme chocolade over de karamel-laag. Zet 2-5 minuten in de vriezer.
 8. Haal hierna uit de vriezer en snijd in kleine vierhoekige stukjes. Om de chocolade door te snijden kun je een opgewarmd mes gebruiken.
 9. De bars zijn het lekkerst wanneer ze 1-2 minuten geleden uit de vriezer gehaald zijn.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *