Vragen? Bel gratis naar  

085 06 06 730

Energy bars met sinaasappel en koffie

Deze energy bars met sinaasappel en koffie ga je binnen twee dagen opeten (geloof ons maar)! Ze zijn makkelijk en snel te maken doordat ze niet in de oven hoeven. Dat is wel zo handig als je zondagavond plotseling merkt dat je nog geen lunch voorbereid hebt voor de komende werkweek (oops). Daar zijn deze bars bijzonder goed geschikt voor omdat de koffie en de natuurlijke suikers in de dadels je een energieboost geven wanneer jij die nodig hebt. Ook zijn ze in stukken gesneden makkelijk te transporteren. Nog niet overtuigd? Proef ze dan maar eens!

Dit heb je nodig (voor 12 energy bars):

  • Keukenmachine/blender
  • Bakblik met bakpapier
  • 200 gram havervlokken
  • Geraspte schil van een halve sinaasappel
  • 2 eetlepels vers geperst sinaasappelsap
  • 400 gram medjoul dadels
  • 50 gram hazelnoten
  • 2 theelepels gemalen koffie (voor minder sterke bars, gebruik een of een halve theelepel)
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 100 gram pure chocola (1 reep)
  • 1 mespuntje zeezout

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakblik met bakpapier. Zorg ervoor dat het bakpapier over de rand hangt zodat de bars straks makkelijk eruit kunnen worden gehaald.
  • Voeg alle ingrediënten en 45 gram van de pure chocolade toe aan een blender. Pureer totdat een kleverige massa ontstaat. Dit kan ook met een staafmixer gedaan worden. Mocht het deeg hiervoor te droog zijn, voeg een beetje meer sinaasappelsap toe aan het deeg tot het gepureerd kan worden.
  • Voeg het mengsel toe aan je bakplaat. Verdeel het over de volledige plaat inclusief de hoeken. Duw het mengsel goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet het bakblik een 2-3 uur in de koelkast zodat je deeg opstijft.
  • Haal nadat de wachttijd is verstreken het bakblik uit de oven. Smelt de overgebleven pure chocolade au bain marie of in de magnetron.
  • Sprenkel de gesmolten chocola met behulp van een lepel over het bakmengsel. Dit kan in slierten of cirkels, maar wees er vooral lekker creatief mee!
  • Zet het geheel weer eventjes in de koelkast zodat de chocola vast wordt. Snijd vervolgens 12 vierkantjes uit het deeg. Lekker voor bij de koffie en makkelijk mee te nemen!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *