Vragen? Bel gratis naar  

085 06 06 730

Dadeltaart van Anna: zo maak je hem!

dadeltaart met decoratie op witte achtergrond

Dadeltaart – heb je deze lekkernij ooit geproefd? Nee? Dan hebben we vandaag iets bijzonders voor je: onze stagiaire Anna heeft vorige week een heerlijke veganistische versie gebakken met onze verse dadels en walnoten!

Dadeltaart is lekker, gezond, en zit vol goede voedingsstoffen. Het is de perfecte taart om tijdens een verjaardag op tafel te zetten (of als lekker tussendoortje). Door de natuurlijke suikers van de dadels krijg je er ook nog eens veel energie van. Zo is deze natuurlijke snack heel geschikt om te eten voordat je gaat sporten. Dadeltaart is makkelijk te maken, want de taart hoeft niet in de oven. Zelf hebben we de dadeltaart natuurlijk al geproefd en we geven hem een dikke 10/10. Dus ik zou zeggen: bakken en smullen maar!

Dit heb je nodig:

  • 500g medjoul dadels (ontpit en in stukjes gesneden)
  • 250g plantaardige ongezouten boter (bijvoorbeeld van Flora)
  • 150g bruine basterdsuiker
  • Handje gepelde walnoten ongebrand (in stukjes gebroken)
  • 200g McVitie’s Digestive Original (vegan)
  • 1el chiazaad in 3 el water (laat dit 15 minuten staan, zodat het vaster wordt)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Een handje kokosrasp (bio) om over de taart te strooien

Bereiding

  • Vet een taartvorm in met plantaardige boter of olie (24cm).
  • Laat de vegan boter smelten in een pan.
  • Voeg de bruine basterdsuiker toe en roer alles goed door elkaar. Zet apart.
  • Doe de chiazaad en het water bij elkaar en laat het 15 minuten rusten. Voeg de vanillesuiker toe.
  • Zet het chiazaad mengsel op hoog vuur en voeg de medjoul dadels toe. Breng aan de kook. Laat dit 1 minuut doorkoken.
  • Voeg de koekjes en de walnoten toe en schep alles door elkaar.
  • Voeg het boter-suikermengsel toe aan het deeg en laat het vervolgens nog een half minuutje doorkoken.
  • Stort het geheel in de ingevette taartvorm en druk het met de bolle kant van de lepel aan. Laat dit ongeveer 2 uur afkoelen in de koelkast voordat je het doorsnijdt. Als de taart is afgekoeld strooi dan de kokosrasp over de taart en smullen maar!

Tip: Wil je toch liever een glutenvrije dadeltaart bakken? Dan kun je de digestive koekjes vervangen voor Schar Digestive of Oaties van Verkade. De basterd- en vanillesuiker in de taart kunnen ook vervangen worden met een natuurlijke zoetstof zoals erythritol.

Voedingswaarden dadeltaart per 100 gram (ongeveer een puntje)

Vetten22,5g
Calorieën464,8kcal
Eiwitten3,8g
Koolhydraten59,5g
Vezels5,2g