Vragen? Bel gratis naar  

085 06 06 730

Bloemkool Soep met Cashewnoten

Deze heerlijke bloemkool soep is de perfecte opkikker voor koude winterdagen. Daarnaast is hij super romig zonder het toevoegen van room, kruidenkaas of boter, dus ook geschikt voor een caloriearm dieet. Lees verder voor het recept!

In de veganistische keuken zijn cashewnoten een veel gebruikt ingrediënt. Je kunt er heerlijk smeuïge pastasauzen, kaas of dips mee maken, en zelfs taart mee bakken! Geweekte en gepureerde cashewnoten lijken qua consistentie op roomsaus en smaken bijna net zo lekker – zonder de verzadigde vetzuren!

Zo kunnen cashewnoten ook in soepen gebruikt worden als vervanger voor room, om de soep toch lekker smeuïg te maken.

bloemkool soep met cashewnoten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 150g ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • 1 bloemkool
  • 400 gram cannellinibonen (uitgelekt)
  • 1 gele ui
  • 4 à 5 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillon-blokje, opgelost in 800ml water
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 1 el olijfolie
  • Verse kruiden naar smaak
  • Zout en peper

Verhit de oven voor op 180 graden. Leg 3/4 van de cashewnoten in een magnetronbestendige kom en voeg water toe totdat de noten volledig onder staan. Dek de kom af en verhit in de magnetron voor ongeveer 3 minuten. Als alternatief kun je de cashewnoten ook weken door heet water over de cashews te gieten en 3 minuten te laten staan.

Voeg de geweekte cashewnoten en 1/3 van de opgeloste bouillon toe aan een stevige blender en vermeng tot een smeuïge massa.

Verhit de olie in een grote soeppan. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak 2 minuutjes in de olie. Voeg de bloemkool toe en bak, onder roeren, goudbruin in ongeveer 5 minuten.

Voeg de bonen, je verse kruiden, zout, wat peper en de rest van de bouillon toe. Breng daarna je soep aan de kook en laat op laag vuur pruttelen voor 10 minuten met de deksel op de pan.

Verdeel de rest van de cashewnoten op een bakplaat en rooster totdat ze goudbruin kleuren. Laat afkoelen en hak in kleine stukjes.

Haal de bloemkool soep van het vuur en pureer met een pureestaaf of in de blender. Serveer de soep met de geroosterde cashewstukjes, wat olijfolie en verse peper. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *